Jip Warmerdam | Over mij
Jip Warmerdam, zangeres, actrice, performer, interaction designer, grafische vormgeving, fotografie, audiovisuele vormgeving, video design in Rotterdam
Jip, warmerdam, zangeres, actrice, musical, performer, grafische, vormgeving, interaction, design, artez, rotterdam, arnhem, codarts, muziektheater, video, fotografie, castingfotografie, bruidsfotografie, bruiloft, projecties.
262
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-262,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,vertical_menu_enabled,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Opleidingen
2015 – 2019 | Bachelor Muziektheater, Codarts Conservatorium Rotterdam
2011-2015 | Bachelor Interaction Design, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (Minor Muziektheater)
2013-2014 | Deeltijd Musicaltheater, MAF Volwassenen Tilburg
2010-2011 | Vooropleiding Beeldende kunst, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem
2004-2010 | VWO, Adriaan Roland Holst College Hilversum
Prijzen
Arnhemse Nieuwe 2015
(Een van de 10 beste afstudeerders)
Hans Cassa Stipendium 2018
(Muziektheater ontwikkelingsprijs)
3e Prijs Beste Film LIMBO door: KORREL FILM
(48 Hour Film Project Rotterdam 2018)
Nominatie Beste Actrice POSITIE 50 door: KORREL FILM
(48 Hour Film Project Rotterdam 2019)
Publicaties
CJP Nederland September 2019 ‘Alleen zijn is ook lekker lang kakken’
Dutch Designers Magazine 2015

HI!

 

Mijn naam is Jip Warmerdam, geboren in 1992 in Hilversum.

 

Na het afronden van het VWO, ben ik begonnen aan de opleiding Interaction Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

 

Mijn werk als Interactief ontwerper is zeer divers en varieert van het maken van interactieve installaties tot audiovisuele vormgeving, fotografie en grafische vormgeving. Tijdens mijn studie bleek dat mijn passie voor theater een belangrijk onderdeel is van mij en mijn werk.

 

Om meer onderzoek te doen naar het combineren van theater en technologie, heb ik de minor ‘Uitvoerend Muziektheater’ gevolgd bij de afdeling Muziektheater van ArtEZ Conservatorium Arnhem en stage gelopen bij het Media And Performance Laboratory (MAPLAB) in Utrecht.

 

In 2015 ben ik afgestudeerd en werd hierbij verkozen tot ‘Arnhemse Nieuwe 2015’.

 

Na het afstuderen ben ik in september 2015 begonnen aan een tweede studie: Muziektheater aan Codarts Conservatorium in Rotterdam, waar ik in 2019 ben afgestudeerd.

Gedurende mijn studie op Codarts heb ik mijn kwaliteiten tot uitvoerend zangeres, actrice en performer ontwikkeld. Op deze manier wil ik uiteindelijk zelf als performer op de vloer staan en hierbij theater, technologie, kunst en vormgeving combineren tot een geïntegreerd geheel.

Na mijn studie heb ik samen met Matthijs Rijsdijk en Veronique Post het Muziektheatercollectief ‘de SATURNERS’ opgericht, waarmee wij het ‘Hans Cassa Stipendium 2018’ in ontvangst hebben mogen nemen. Met onze zelfgeschreven voorstelling BUREAU VINDINUM hebben wij afgelopen jaar gespeeld op het Amsterdam Fringe Festival, Theater Walhalla & Down The Rabbithole.

Op dit moment ben ik werkzaam als freelance actrice, zangeres & theatermaker in combinatie met freelance werkzaamheden als fotografe, grafisch ontwerper en editor.

 

info@jipwarmerdam.nl
 +31 645735708