Jip Warmerdam | Guantanamo Bay
Jip Warmerdam, zangeres, actrice, performer, interaction designer, grafische vormgeving, fotografie, audiovisuele vormgeving, video design in Rotterdam
Jip, warmerdam, zangeres, actrice, musical, performer, grafische, vormgeving, interaction, design, artez, rotterdam, arnhem, codarts, muziektheater, video, fotografie, castingfotografie, bruidsfotografie, bruiloft, projecties.
595
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-595,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,vertical_menu_enabled,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Guantanamo Bay

Deze opdracht is een samenwerkingsproject met Bram Bogaerts. Wij wilden een netwerk creëren dat een kritische blik laat zien op de toestand van de gevangenen van Guantanamo Bay. Omdat dit ook over handel gaat waarbij wordt gehandeld met objecten die geen eigendom zijn en niet van plek veranderen. Als inspiratie hebben wij gekeken naar de Rai-stenen, een handelsmethode van de Yap, een volk op een eiland dat betaalde met stenen, waarbij alleen de rechtmatige eigenaar veranderde en niet de locatie waar de steen stond.

 

Bij deze installatie is het de bedoeling dat landen een aanbod krijgen bijvoobeeld: een meeting met Obama. Een land kan een bod doen in een hoeveelheid gevangenen dat het daarvoor op zijn rekening neemt. Op het moment dat daar een gevangene tussen zit die op dat moment eigendom is dan de VS moet het de gevangenen voor zijn rekening nemen en wordt de deal gesloten. Op het moment dat het land enkel gevangenen heeft aangeklikt die in het bezit zijn van andere landen en niet van de VS, moet het alsnog deze gevangenen in zijn bezit nemen, maar krijgt het daar niks voor terug.

 

Guantanamo Bay 2014
Interactieve installatie
In samenwerking met: www.brambogaerts.nl