Jip Warmerdam | 12032 CENT
Jip Warmerdam, zangeres, actrice, performer, interaction designer, grafische vormgeving, fotografie, audiovisuele vormgeving, video design in Rotterdam
Jip, warmerdam, zangeres, actrice, musical, performer, grafische, vormgeving, interaction, design, artez, rotterdam, arnhem, codarts, muziektheater, video, fotografie, castingfotografie, bruidsfotografie, bruiloft, projecties.
551
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-551,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,vertical_menu_enabled,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

12032 CENT

Het menselijk lichaam – de connectie tussen theater en technologie.
Interaction design, zoals de naam al doet vermoeden, gaat over interactie tussen de mens en technologie. Gedurende deze scriptie heb ik onderzocht hoe gebruik van het menselijk binnen theaterkunst zou kunnen worden ingezet binnen interactieve kunst, zodat de relatie tussen het menselijk lichaam en de technologie een meer betekenisvolle connectie aan gaat met de dramaturgische en inhoudelijke context van het werk.

 

De vormgeving is een afspiegeling van een belangrijk onderdeel uit de tekst: het verschil tussen mens en machine, waarbij de focus ligt op activiteiten die de mens wel kan en de machine niet. Het werk is een fysieke variant van Amazon’s Mechanical Turks, een website waar simpele opdrachten worden gegeven die voor de computer onmogelijk zijn, maar voor de mens uitermate eenvoudig. Voor het uitvoeren van zo’n opdracht krijgt men een beloning in de vorm van een kleine vergoeding van 0,01 euro.
Gedurende de expositie (ArtEZ Finals 2015) werd deze scriptie met de hand overgeschreven door het publiek – een woord per keer, in ruil voor 1 fysieke eurocent. Het resultaat is een handgeschreven versie van de tekst die uiteindelijk alleen nog leesbaar zal zijn voor de mens.

 

Wil je ook een woord schrijven voor mijn scriptie, of de scriptie lezen? Dat kan op: www.12032cent.nl

 

12032 Cent, 2015
Interactieve installatie
Afstudeerproject: Scriptievormgeving